Huomenta päivää. Tässä taas oli aikaa ajatella töihin lähtöön valmistautuessa. Viime päivinä päässä on pyörinyt melko paljon ajatuksia alkoholista. Oikeastaan tosi ahdistavia ajatuksia. Varmaan joulun läheneminen aiheutti tämän. Tai sitten isän käytös muuten.

Kirjoittelin jo aiemmin tuosta isän alkoholin käytöstä. Nyt ei olla oltu pariin viikkoon kovin paljoa tekemisissä ristiin menevien töiden ja muiden menojen takia. Itseasiassa mulla on ollut nyt tosi paljon kaikkea tässä. Ja illalla en viitsi mennä yleensä käymään koska kiireisen päivän jälkeen viimeinen asia mitä jaksaa on jonkun känni marttyyrius tai muu vastaava. Nyt vain huomasin muutoksen hänessa aika selvästi kun en ollut vähään aikaan nähnyt. TIedän kyllä sen tapahtuneen mutta en vain ole niin selkeästi huomannut kun olen ollut siinä lähellä kokoajan. Huomasin vain ettei hän oikeasti muista enää lähes mitään! Hänellä on ollut aina tosi huono muisti, mutta nyt alkaa jo olla vähän pelottavan huono.. Pelkään miten hän pärjää töissään enää? Jotain toivoa on niin kauan kun hän on töissä.. Hänen on oltava ajokunnossa aamulla, mutta jos hän jää pois töistä niin juoko hän sitten koko päiväiseksi?

Ei itsellänikään ole mikään maailman paras muisti ja saatan kirjoittaa itselleni muistilappuja asioista, joten tuntui alkuun ihan normaalilta tehdä niin. Huomasin vaan faijalla olevan kaikesta lappu.. Jos hän katsoo urheilua hän kirjoittaa esimerkiksi maaliin tulo järjestyksen ylös heti koska ei muista sitä alkuunkaan muuten.. Jos sovimme jotain aikaa hän kysyy sitä monia kertoja ja aina muistaa sen väärin.. Ja hän siis on vasta vähän reilu 50..

Hän suree jo joulua kun kukaan ei tule käymään... Ja joka joulu jopa äiti yleensä tulee pyörähtämään. Ei vain jaksa koko jouluaatto iltaa hänen luonaan olla koska hän on kuitenkin kännissä. Itse kun en oikein tykkää jouluna ryyppäämisestä. Myönnän joo että juon jouluna viiniä ruuan kanssa ja joitain muitakin juomia. Mutta jouluun ei mun mielestä kuulu sönkötys, sammuminen tai riidan haasto. Faijasta kun tulee usein niin hirveän negatiivinen. Ja olen myös pannut merkille että hän menee jo aika pienistä määristä sekaisin.. Pelottaa jo milloin hänen maksansa pamahtaa..

Toinen ongelma faijassa on myös tupakka. Hän on polttanut aina aika reippaasti.. Hän myös liikkuu hyvin vähän. Tuntuu hirveältä kun ei voi itse vaikuttaa asiaan mitenkään. :( Olen varmaan tuhansia kertoja pyytänyt että hän lopettaisi polttamisen tai edes vähentäisi vähän, mutta hänellä ei kuulemma ole mitään väliä.. Yskästä kyllä kuulee, että ei taida olla enää kaikki ihan kunnossa..

Pakko vain yrittää olla ajattelematta asiaa. Hänen elämä, hänen valinnat. Pienenä lähinnä pelkäsin riitaa ja hänen känniä muutenkin, mutta nyt viime vuosina meistä on tullut paljon läheisempiä niin pelkään todella hänen terveyttääkin. En haluaisi vielä menettää häntä nyt kun ollaan väleissäkin. :(

Noo, onneksi jouluna on kaikkea muuta kivaa. Täytyy vain nyt keskittyä niihin. Nyt kyllä alkaa olla vähän lahja stressiä kun en ole ostanut oikeastaan mitään vielä :D