Noniin nyt on sitten se hetki käsillä kun minusta tulee enisimmäisen asuntoni omistaja! :) Kirjoitin viimeksi kun olin menossa katsomaan yhtä asuntoa. Ihastuin siihen ja tein siitä tarjouksen. Seuraavana päivänä välittäjä soitti. Pelotti hieman vastata, tiesin että puhelusta selviää tuleeko asunnosta minun vai ei. Noh, tarjous ei ollut mennyt läpi. Aluksi petyin, tiesin etten kovin paljon isompaa tarjousta olisi voinut tehdä. Kämppä olisi ollut niin siisti ja kiva. Välittäjä kertoi että yksi kämppä oli juuri tullut myyntiin jos haluaisin sitä käydä vilkaisemassa seuraavana päivänä. Katsoin sitten kuvat siitä. Se vaikutti ihan kivalta, mutta mietin että viitsinkö mennä edes katsomaan. Ajattelin ettei se kuitenkaan ole yhtä kiva enkä sitä saisi vaikka olisikin.

Seuraava päivä tuli ja aamusta vielä mietin perunko. Päätin sitten kuitenkin mennä, voisihan sekin olla kiva. Heti pihassa aloinkin sitten muuttaa mieltäni. Talo vaikutti aika rauhalliselta ja siistiltä. Heti eteisessä asunto tuntuikin sitten jo kodilta. Pelkäsin innostuvani liikaa jos kaupat ei sitten onnistukkaan. Tiesin kyllä mahdollisuuksien olevan hyvät sillä asunto oli juuri tullut illalla myyntiin ja olin ensimmäinen ketä sitä kävi katsomassa. Ihastuin eniten keittiöön. Se oli siisti ja väreinä musta ja valkoinen. Asunto on myös läpihuoneisto toisin kuin se edellinen. Halusin heti tehdä tarjouksen.

Seuraavana päivänä sitten kun paperit oli hoidettu tarjous laitettiin eteenpäin. Vähän vajaa tunti siitä sain puhelun. Tarjous oli mennyt heti läpi! Sitten olikin aika ottaa yhteyttä pankkiin. Pankista sanottiin että koska asuntoon on suunnitteilla julkisivu remontti on siinä ja siinä saanko sen hintaiseen lainan vai en. Kello olikin sitten jo melkein puoli neljä ja minulle luvattiin hakea maanantaina uusi laina päätös. Olin todella hermostunut, asuntohan olisi myynnissä kunnes kaupat varmistetaan ja kuka tahansa sen voisi ostaa! Ajattelin viikonlopusta tulevan todella pitkän. Olin jo ihan varma etten tule sitä lainaa saamaan, kai se olisi muuten heti sanottu.

Kello läheni neljää ja ilmoitin jo välittäjälle että asia ratkeaa maanantaina. Olin sitten lähdössä kauppaan kun puhelin soikin. Se oli pankista. Mietin että tarvitsikohan sinne jotain lisä tietoa vai oliko asia niin mahdoton ettei päätöstä edes kannattaisi hakea sittenkään.. "ajattelin ettei sun tarvii jännittää viikonloppua niin nopeutin vähän tätä. Ja päätös on nyt tehty, voit ilmottaa että laina on kunnossa" Siinä olikin sitten kiva aloitus viikonlopulle! :)

Nyt on ollut kiva fiilis ja olen jo vähän pakkaillut tavaroita joita tiedän etten enää ennen muuttoa tarvitse. Ainoa miinus puoli tässä on se, että kämppä on vuokrattuna ja lain mukaan vuokralaiset saavat siellä olla maksimissaan puoli vuotta.. He kyllä lupasivat lähteä heti kun löytävät uuden asunnon. Katsoinkin mielenkiinnosta ja tältä alueelta löytyy kyllä muutamia vastaavia kämppiä, toivottavasti he löytävät mieleisen äkkiä. En millään malttaisi odottaa että pääsen laittamaan uutta kotia! Vieläkin tuntuu aika haikealta lähteä, mutta toisaaltaan on kiva saada vähän jotain uutta elämään. Ja kyllä se hyvä fiilis varmasti vie voiton kun asettuu uuteen kotiin asumaan. :)